MENOPAUZA: ÎMBRĂȚIȘEAZĂ SCHIMBAREA CU FORȚĂ ȘI GRAȚIE

Manhaē Menopauză – soluția naturală și eficientă pentru a te simți bine în pielea ta

 

Perioada menopauzei este puțin discutată și abordată din punct de vedere medical, deși evoluțiile din ultima perioadă sunt încurajatoare în acest sens. Fără să fie o afecțiune în sensul patologic al cuvântului, această etapă din viața femeilor aduce cu sine o serie de modificări de natură hormonală, în primul rând, cu efect major asupra sănătății fizice și psihice a femeilor. Dezechilibrele principalilor hormoni feminini, estrogenul și progesteronul, creează în corp manifestări dintre cele mai neplăcute, fără ca femeile să realizeze întotdeauna care este cauza reală a acestora. Doar bufeurile și creșterea în greutate sunt recunoscute pe scară largă ca fiind manifestări specifice menopauzei, dar fără ca acestea să fie abordate altfel decât ca ”un dat al menopauzei”. Doar că dezechilibrele hormonale cauzează și alte simptome neplăcute, precum durerile articulare, stările de nervozitate, oboseala intensă, insomniile, uscăciunea vaginală și multe altele care, de cele mai multe ori, sunt tratate ca afecțiuni separate, cauzate de orice alt factor extern, mai puțin de cel real (sau care are o contribuție semnificativă) – menopauza.

De aceea este nevoie de o conștientizare mai bună din parte profesiei medicale a acestei perioade și analizarea contextului în care apar și se manifestă afecțiunile de mai sus și nu numai. De aici până la abordarea medicală multidisciplinară a menopauzei nu mai este decât un pas, dar un pas care trebuie să urmeze celui în care menopauza este luată în considerare în procesul de anamneză.

Și, desigur, în primul rând profesia medicală are și rolul covârșitor în educarea femeilor în aceeași conștientizare a transformărilor pe care menopauza le induce la nivel fizic și psihic, dar cu înțelegerea faptului că soluțiile eficiente sunt la îndemână.

Pentru că, din fericire, cercetările ultimilor ani au adus în atenție și ingrediente naturale care, de sine stătător sau în combinații cu vitamine, minerale sau alte ingrediente naturale, au un impact extrem de benefic asupra prevenirii și diminuării simptomelor neplăcute ale menopauzei.

 

 

O astfel de soluție este suplimentul alimentar Manhaē Menopauză lansat recent pe piața românească, care se distinge prin câteva caracteristici care-i conferă unicitate în peisajul suplimentelor ce se adresează simptomelor menopauzei. Manhaē Menopauză este produs de grupul francez Havea, cel mai mare producător european de suplimente alimentare, și face parte din gama de suplimente alimentare de sănătate și frumusețe Manhaē, creată exclusiv pentru femei.

 

 

Principalele caracteristici ale Manhaē Menopauză
 • Nu conține hormoni și fitohormoni. De ce este important acest aspect? Pentru că sunt femei cu antecedente personale sau familiale de cancere hormon-dependente pentru care administrarea de hormoni de orice tip este interzisă. În aceste cazuri, ele au nevoie de un remediu împotriva simptomelor menopauzei care să nu conțină hormoni sau fitohormoni (hormoni din plante). 

Ce sunt fitohormonii? Fitohormonii (sau fitoestrogenii) sunt compuși organici prezenți în unele plante care au capacitatea de a acționa similar hormonului feminin, estrogenul. Fitohormonii se regăsesc într-o varietate de plante precum soia (fitoestrogeni de tip izoflavone), semințele de in și unele fructe și legume (fitoestrogeni de tip lignani). Anumite studii arată că fitoestrogenii au capacitatea de a imita acțiunea estrogenului în organism, influențând diverse procese și funcții hormonale. Fitoestrogenii se află încă în dezbaterile specialiștilor pentru că, deși au posibile beneficii asupra sănătății, există și potențiale riscuri asociate consumului lor. În anumite cazuri, fitoestrogenii pot avea un efect asupra echilibrului hormonal și pot interacționa cu anumite tratamente sau afecțiuni medicale existente.

Pentru a elimina orice dubiu că suplimentele alimentare Manhaē Menopauză conțin fitoestrogeni, au fost realizate două studii in vitro care demonstrează că nicio substanță activă din aceste suplimente nu declanșează în organism vreo activitate similară estrogenului1. Așadar, datorită faptului că este o soluție fără hormoni și fără fitohormoni, adresabilitatea Manhaē Menopauză include atât femeile care își doresc un supliment natural pentru a diminua simptomele specifice perimenopauzei și menopauzei, cât și pe cele pentru care tratamentul de substituție hormonală (Hormone Replacement Therapy – HRT) nu este recomandat (femei cu antecedente personale sau ereditare de cancere hormon-dependente). Mai mult, Manhaē Menopauză și-a demonstrat eficacitatea administrat în combinație cu HRT, pentru că reduce considerabil simptomele menopauzei pentru care substituția hormonală nu are efectul scontat.

 • Este compatibil cu terapia de substituție hormonală (Hormone Replacement Therapy – HRT). În cazul în care terapia de substituție este indicată (doar la recomandarea și sub supravegherea strictă a medicului) Manhaē Menopauză susține efectele acesteia acționând asupra simptomelor asupra cărora HRT nu are efect sau nu are un efect semnificativ.
 • Ameliorează semnificativ și concomitent mai multe simptome asociate menopauzei, adică nu este nevoie de administrarea câte unui produs pentru fiecare simptom. Studiile au demonstrat că Manhaē Menopauză acționează asupra a cel puțin 17 simptome asociate menopauzei după numai o lună de administrare.
 • Conține endofosfolipide – endofosfolipidele sunt acizi grași polinesaturați care fluidizează membrana neuronală facilitând trecerea neurotransmițătorilor (mediatori chimici) ce reglează temperatura corpului și stările de nervozitate. Aceasta este modalitatea prin care endofosfolipidele acționează pentru diminuarea semnificativă a bufeurilor și susținerea echilibrului emoțional.
 • Fără efecte secundare, nu creează dependență;
 • În 20 de ani de existență, Manhaē Menopauză a devenit lider de piață pe segmentul suplimentelor pentru premenopauză și menopauză în Franța;
 • Șase studii clinice și de consumator îi demonstrează eficiența;
Studii ce demonstrează eficiența Manhaē Menopauză

Ce așteaptă femeile de la un supliment alimentar pentru menopauză?

Un workshop realizat în 2022 de o agenție franceză specializată în testarea satisfacției și eficienței produselor2 arată că femeile au nevoie de rezultate vizibile de la produsele destinate ameliorării stării de bine în perioada menopauzei. Iar aceste rezultate se referă la reducerea oboselii, a insomniilor, la pierderea facilă în greutate și la diminuarea bufeurilor. Durata medie a perioadei în care femeile experimentează bufeuri este de 7,4 ani, suficient de îndelungată și intensă încât să justifice nevoia de soluții cu rezultate vizibile.

Manhaē Menopauză reduce semnificativ bufeurile

Un studiu3 realizat în 2017 a arătat eficiența Manhaē Menopauză în reducerea bufeurilor după 30 de zile de administrare. Studiul a fost realizat pe 305 femei cu vâste cuprinse între 45 și 65 de ani, care prezentau simptome asociate menopauzei. Studiul a demonstrat că, în prima lună de administrare a Manhaē Menopauză, numărul bufeurilor a scăzut cu 46%, iar intensitatea acestora cu 45%. După două luni de administrare, numărul bufeurilor a scăzut cu 60%, iar intensitatea acestora cu 59%. De asemenea, 77% dintre participante au raportat o îmbunătățire a simptomelor după o lună. 

Manhaē Menopauză îmbunătățește multiplele simptome asociate menopauzei

Două studii clinice au demonstrat eficiența Manhaē Menopauză asupra multiplelor simptome pe care femeile le pot experimenta în perioada menopauzei.

Administrat de sine stătător, Manhaē Menopauză arată îmbunătățiri importante4 în cazul a 14 simptome din timpul menopauzei. Femeile au raportat reducerea oboselii cu 75%, îmbunătățirea aspectului pielii și diminuarea trezirilor nocturne cu 66%, reducerea transpirațiilor cu 65%. De asemenea, Manhaē Menopauză a avut efect și asupra stării lor generale, femeile declarând că starea de tristețe s-a redus cu 64%, iar starea de bine (”a te simți bine în piele ta”) s-a îmbunătățit cu 63%.

Un studiu5 care a observat efectele Manhaē Menopauză administrat timp de o lună în combinație cu terapia de substituție hormonală (HRT) a arătat o îmbunătățire asupra a 17 simptome din perioada menopauzei. Oboseala, bufeurile și transpirațiile nocturne s-au diminuat semnificativ, cu 85%, 83% și, respectiv, 81%. De remarcat îmbunătățirea unor simptome precum abdomen umflat (diminuare cu 67%), creșterea în greutate (diminuare cu 66%) sau uscăciunea vaginală (61%), dar și îmbunătățirea stării generale de bine, tradusă prin: reducerea tristeții (63%) și creșterea moralului (62%). În cazul durerilor articulare, frecvente în perioada menopauzei, participantele la studiu au declarat o diminuare a acestora cu 57%. De asemenea, combinația dintre Manhaē Menopauză și HRT a avut ca efect reducerea senzației de sâni sensibili (45%) și dificultate la urinare (38%).

Inovație patentată Manhaē Menopauză

Manhaē Menopauză își bazează eficiența pe un compus inovator, endofosfolipidele, cu rol în reglarea temperaturii corpului. Fosfolipidele sunt componente ale membranei celulare care facilitează trecerea neurotransmițătorilor, facilitând astfel, reglarea temperaturii corpului. Așa cum am arătat mai sus, studiile au dovedit că, în numai o lună de la administrarea Manhaē Menopauză, numărul și intensitatea bufeurilor au scăzut considerabil, cu 46%, respectiv 60%.

Formula nutrițională exclusivă Manhaē Menopauză are la bază o asociere unică a următoarelor substanțe și ingrediente:

 • EPA și DHA sunt acizi grași polinesaturați cu lanț lung din familia Omega 3 – cu rol esențial în buna funcționare a organismului, dar pe care acesta nu îi poate produce;
 • Endofosfolipide® sunt lipide complexe numite fosfolipide, bogate în acizi grași polinesaturați cu lanț lung din familia Omega 3 – cu rol în fluidizarea membranei celulare pentru a facilita pasajul neurotransmițătorilor care reglează temperatura corpului;
 • Fierul și vitamina B9 contribuie la reducerea oboselii pentru o stare de bine în fiecare zi;
 • Betacarotenul, numit și provitamina A, este un precursor al vitaminei A care joacă un rol important în sănătatea pielii. Aceasta din urmă, asociată cu uleiul de limba mielului, ajută la păstrarea strălucirii pielii;
 • Zincul și vitamina E contribuie la protecția celulelor contra stresului oxidativ;
 • Zincul contribuie la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor;

 Manhaē Menopauză este disponibil în formă de capsule pentru cure de 30, 60 și 90 de zile. Nu are contraindicații, de aceea poate fi administrat pe termen lung fiind necesară doar o (1) capsulă pe zi.

Gama Manhaē Menopauză se găsește și în variantele capsule BIO și jeleuri (gummies), în care ingredientul activ este polenul. Și efectele benefice ale polenului asupra reducerii simptomelor menopauzei sunt documentate de studii despre care vom vorbi într-un articol viitor.

Manhaē Menopauză face parte din gama de suplimente naturale pentru sănătatea și frumusețea tuturor femeilor Manhaé. Toate produsele au administrare orală.

Brandul Manhaē este prezent în peste 70 de țări, iar produsele sunt fabricate în Franța. În România, produsele sunt disponibile din luna martie 2024. Explorează gamele noastre Manhaē Sănătate și Manhaē Frumusețe și descoperă o sursa naturală de feminitate.

Autor: Roxana Baciu – Vitavea România

 

Referințe articol:

1Studiu in vitro privind efectele similare estrogenului ale Manhaē Menopauză, realizat de RCAS-ER test (BIO-HC: ER11.168, 2011). Studiu in vitro privind efectele agoniste și / sau antagoniste ale Manhaē Menopauză asupra receptorilor de estrogen tip alpha (Atoxigen, AT 16.087, 2016);

2Expansion Consulteam;

3Studiu monocentric, Eficiența Manhaē Menopauză asupra problemelor asociate manopauzei. CenNutriment, Studii C1526. Populație – 305 femei cu vâste cuprinse între 45 și 65 de ani, care prezintă simptome asociate menopauzei;

4Studiu multicentric 2005 – Eficiența Manhaē Menopauză asupra simptomelor asociate menopauzei. Biofortis, Studiu nr. 3705, realizat pe 101 femei aflate la menopauză, cu vârsta între 39 și 77 de ani;

5Studiu multicentric 2007 – Eficiența Manhaē Menopauză de sine stătător și în asociere cu HRT, Biofortis, Studiu nr 6807, realizat pe 101 femei aflate la menopauză, cu vârsta între 47 și 76 de ani;