Care sunt beneficiile unei cure de colagen?

De ce să faci un tratament cu colagen?

Colagenul sub forma unui supliment alimentar are un loc special în rutina de frumusețe a unei femei. Colagenul reduce semnele de îmbătrânire, îmbunătățește confortul articulațiilor și completează acțiunea și stimulează efectele colagenului prezent în mod natural în corpul tău. Indiferent dacă optezi pentru colagen marin sau colagen vegetarian, suplimentele alimentare pe bază de colagen ajută la îmbunătățirea fermității, elasticității și strălucirii pielii și reduce aspectul liniilor fine și ridurilor.

 

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină compusă din aminoacizi produși în mod natural de organism sau furnizați de alimente. Colagenul se găsește în țesuturile corpului uman: piele, păr, unghii… dar și în articulații (oase, cartilaje, tendoane, ligamente), în jurul mușchilor, precum și în țesutul conjunctiv intestinal.

 

Care sunt beneficiile colagenului?

Deoarece este proteina responsabilă de coeziunea, elasticitatea și regenerarea țesuturilor, colagenul are multe proprietăți. Studiile au demonstrat eficacitatea acesteia asupra frumuseții pielii prin reducerea efectelor îmbătrânirii dar și prin rezultate vizibile la nivelul confortului articulațiilor.

Beneficiile colagenului pentru piele, păr și unghii

Colagenul asigură elasticitatea, densitatea și fermitatea pielii și încetinește apariția semnelor de îmbătrânire (riduri, linii fine, piele lăsată). De asemenea, contribuie la menținerea hidratării și strălucirii tenului. La rândul său, părul este perfect hidratat, iar firul este mai gros și mai strălucitor.

Diferitele tipuri de colagen

Există diferite tipuri de colagen din mai multe surse. Colagenul de tip 1 este considerat a fi cel mai bun aliat al pielii. Acest colagen este de fapt cel mai abundent în corpul uman, iar diminuarea sa are ca efect reducerea elasticității pielii, apariția ridurilor, fragilizarea unghiilor și a părului. Colagenul de tip 2 este componenta principală a cartilajului, contribuind la buna funcționare a articulațiilor.

Dacă colagenul este o proteină prezentă în corpul uman, aceasta este prezent și la multe specii de animale (carne de vită, porc, pui, pește). Colagenul folosit în suplimentele alimentare este deci de origine animală, neexistând colagen vegetal.

Echipele Vitavea au selectat două active din surse diferite:

  • Colagen marin, extras din piele, oase și solzi de pește. Acest colagen este bine asimilat și pune mai puține probleme etice decât colagenul de origine bovină.
  • Colagen vegetarian, din membrană de coajă de ou. Această alternativă pentru vegetarieni are avantajul de a fi bine asimilată de organism. Acțiunea acestui colagen este întărită și de prezența elastinei și a acidului hialuronic.

Suplimente alimentare pe bază de colagen

Colagenul există în două forme, colagen nativ și colagen hidrolizat. Primul este greu de asimilat, deoarece este o moleculă mare. Al doilea are o rată de absorbție mai bună, peptidele de colagen fiind de dimensiuni mai mici. Este așadar cea mai potrivită formă de integrat în alimentația noastră.
Ca supliment alimentar, colagenul poate fi consumat pur sau în complex, combinat cu alte ingrediente active precum vitamina C, vitamina E sau acidul hialuronic. Pentru a întări acțiunea colagenului, ne suplimentăm formulele cu vitamine care protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Din punct de vedere al prezentării, colagenul există sub formă de pulbere, lichid, tablete sau capsule:

  • Pudra poate fi adăugată în băuturile reci sau calde sau în feluri de mâncare (supe, iaurturi).
  • Lichidul este un supliment gata de consum, dar poate conține zahăr și aditivi. În plus, termenul de valabilitate al acestuia este mai scurt.
  • Tabletele și capsulele sunt mai comode, le poți lua cu tine peste tot și le poți înghiți cu puțină apă.

 

Ai nevoie de un tratament cu colagen?

Un tratament cu colagen poate fi luat în considerare la orice vârstă, deoarece producția de colagen începe să scadă de la vârsta de 25 de ani. Pe lângă tratamentele cosmetice adaptate tipului tău de piele, un supliment alimentar care conține colagen marin sau vegetarian te ajuta să-ți intensifici strălucirea pielii și frumusețea părului. Pentru a preveni efectele îmbătrânirii, alege formule care conțin și alte ingrediente precum acidul hialuronic sau elastina.