CUCEREȘTE VARA!

GHIDUL TĂU PENTRU DIETĂ SĂNĂTOASĂ ȘI UN TONUS EXCELENT

Vara s-a instalat deja și numărăm în gând (sau cu voce tare 😊) câte zile mai avem până începe vacanța mult așteptată. Un moment perfect pentru a ne revizui rapid dieta și starea fizică, astfel încât să ne simțim în formă toată vara și să ne bucurăm din plin de ea. Indiferent care ne este obiectivul în această vară – fie că ne dorim să ne simțim încrezătoare purtându-ne costumele de baie sau pur și simplu ne dorim să ne creștem nivelul de energie – adoptarea unei diete sănătoase și a unei rutine potrivite de mișcare ne poate ajuta să ne atingem obiectivele rapid și în siguranță. Iată câteva sfaturi eficiente pentru a ne ajuta să „cucerim” vara și să fim în formă maximă.

Obiective realiste

Primul pas este să pornim prin a ne stabili obiective realizabile și specifice. În loc să ne dorim să slăbim 10 kilograme într-o lună, e mai practic să ne concentrăm pe obiective mai mici și mai ușor de gestionat, cum ar fi să slăbim 1 kilogram pe săptămână. Această abordare ne ajută să ne menținem motivate și ne e mai simplu să ținem evidența progresului realizat.

Hidratare, hidratare, hidratare

Menținerea hidratării este esențială, mai ales pe măsură ce temperaturile cresc. Consumul unei cantități optime de apă ne ajută la menținerea nivelului de energie, susține digestia și ajută la pierderea în greutate. Obiectivul nostru este să consumăm cel puțin 8-10 pahare de apă pe zi. De asemenea, pentru diversificare, putem include în dieta noastră și alimente hidratante precum pepenele verde, castraveții și portocalele sau grapefruitul.

Dietă echilibrată

Dieta joacă un rol important în realizarea obiectivelor noastre de formă fizică și tonus excelent. Când ne dorim să ne modelăm sănătos silueta cu ajutorul alimentației, e necesar să ne concentrăm pe consumul unui amestec echilibrat de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați. De asemenea, este util să includem în dieta noastră cât mai multe fructe, legume, cereale integrale și carne slabă (pentru cine crede că nu poate fără carne). O altă recomandare este să evităm alimentele procesate, gustările dulci cu mult zahăr rafinat și cantitățile excesive de alcool.

Controlul porțiilor

Chiar și alimentele sănătoase pot duce la creșterea în greutate dacă sunt consumate în cantități mari. Putem rezolva acest posibil neajuns prin gestionarea porțiilor de alimente, mâncând mese cu cantități mai mici de hrană și mai frecvente pe parcursul zilei. Regula de bază este cea binecunoscută: să consumăm un mic dejun demn de un rege, un prânz ca al unui prinț și o cină ca pentru un cerșetor. Acest tip de abordare ne ajută să ne menținem metabolismul activ și previne supraalimentarea.

Mișcare

Exercițiile regulate sunt cheia pentru a ajunge în formă. Putem include în programul nostru un minim de 30 de minute de exerciții fizice moderate în majoritatea zilelor săptămânii. Acestea pot include activități precum mersul pe jos, alergarea, mersul cu bicicleta sau înotul, în funcție de preferințe. În măsura în care timpul ne permite, este de recomandat să includem în rutina noastră de fitness și exerciții de antrenament de forță pentru a ne dezvolta echilibrat mușchii și pentru a ne stimula metabolismul. Și dacă menționăm aici și efectele benefice asupra creierului pe care le are exercițiul fizic, motivația noastră ar trebui să fie de neoprit😊

Somn îndestulat și de calitate

Somnul adecvat este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Obiectivul nostru este să avem între 7-9 ore de somn în fiecare noapte pentru a-i permite corpului să se recupereze și să funcționeze optim. Somnul insuficient sau de calitate slabă poate duce la creșterea în greutate și la scăderea motivației de a rămâne active pe termen lung.

Consecvență

Consecvența este esențială pentru succesul pe termen lung. Obiectivele noastre sunt valide și pe durata weekendului, dar și a vacanțelor. Așadar, e crucial să ne respectăm rutina de alimentație sănătoasă și de exerciții fizice, chiar și în momentele de relaxare (final de săptămână, vacanță etc). E plăcut să ne amintim că este în regulă să ne răsfățăm ocazional cu „ceva bun”, dar apoi revenim rapid pe drumul cel bun.

Sistem de sprijin

Crearea și apelarea la un sistem de sprijin poate face o diferență semnificativă în experiența noastră de slăbire. Fie că este vorba despre un prieten de antrenament, o clasă de fitness sau o comunitate online, să ne înconjurăm de oameni care ne încurajează și ne motivează, care cred în reușita noastră și ne inspiră să ne atingem obiectivele.

Monitorizarea progresului

Rezultatele bune pe care le obținem ne ajută să mergem mai departe. Prin urmare e necesar să ne monitorzăm progresul realizat prin notarea, ținerea unei evidențe a antrenamentelor, a meselor și a oricăror modificări ale măsurătorilor corpului. Deci, să ne sărbătorim realizările, oricât de mici, și  să le folosim ca motivație pentru a continua.

Optimism

Menținerea unei atitudini pozitive este esențială pentru a rămâne motivate în acest demers. Ne ajută foarte mult să ne concentrăm atenția pe cât de bine ne simțim pe măsură ce devenim mai sănătoase și mai pline de energie, mai degrabă decât doar să stăm cu ochii pe cifrele de pe cântar. Și să ne amintim că obiectivul de a slăbi câteva kilograme și a ne simți în formă este în primul rând despre a ne îmbunătăți sănătate și starea noastră de bine generală.

Și ca să ne susținem în mod suplimentar eforturile în atingerea rezultatelor dorite printr-un astfel de program, putem include în rutina noastră zilnică și ajutoare 100% naturale și sigure, sub forma unor suplimente alimentare, de tipul celor care reduc apetitul pentru dulciuri – MANHAĒ Coupe Faim Gummies, a celor care ard grăsimile și combat celulita – MANHAĒ Minceur Expert și a celor care susțin o bună circulație, esențială în combaterea retenției de apă din organism – MANHAĒ Circ Action®.

Merită, de asemenea, să cerem și opinia unui medic specializat în nutriție, care ne va putea oferi cele mai bune sfaturi în funcție de nevoile și obiectivele noastre de slăbire.

Dacă ținem cont de aceste sfaturi, avem toate șansele să fim și să ne simțim în formă maximă pentru vară, într-un mod sănătos și durabil. Cheia succesului nostru este să rămânem consecvente, să facem alegeri sănătoase pentru corpul și psihicul nostru și să ne bucurăm de procesul realizării acestor obiective.

Cucerește Vara: obiectiv atins! 😊

 

Sursă articol:

https://vitavea.com/en/blogs/conseils/comment-perdre-du-poids-rapidement